Friday, May 8, 2015 by Øyvind Nyland

Etter en lang periode med markedsdominans for den tradisjonelle harddisken (HDD), har vi de siste tiårene sett en rekke nyere, mer avanserte alternativer komme på markedet, som tilbyr flere fordeler enn den eldre teknologien. Solid State-disker (SSD) har hatt et stort oppsving takket være sin lynraske ytelse og holdbarhet. Et nytt mer moderne alternativ som har dukket opp de siste årene er hybridlagring, som kombinerer og balanserer fordeler og ulemper med den eldre teknologien.

Read more


Monday, May 4, 2015 by Tormod Nymoen

I følge Gartner passerte verden i 2014 1 miliard smarttelefoner, mer nøyaktig 1,2 milliarder, 30 % opp fra 970 millioner enheter i 2013. Nettbrett-markedet var noe tregere, 216 millioner med en vesktrate fremover på 233 millioner i 2015 og 259 millioner i 2016. Det betyr faktisk at 50 % av alle verdens brukere vil benytte en smarttelefon eller et nettbrett i sin primære online aktivitet i 2018.

Read more


Monday, May 4, 2015 by Øyvind Nyland

Ibas och vårt moderbolag, Kroll Ontrack, släpper nu en internationell undersökning där 2 000 företag har bidragit. Undersökningen visade att 9 av 10 företag nu använder SSD för snabb åtkomst av data. Var tredje av dessa har redan upplevt problem med dem.

Read more


Thursday, April 30, 2015 by Tormod Nymoen

Våre engelske kollegaer fikk nylig inn en knust iPad som utrolig nok var mistet fra et tog. iPad-en var fullstendig ødelagt og alle data var borte.

Read more


Tuesday, April 21, 2015 by Tormod Nymoen

Kl 19:10 igår kväll ringde vår jourtelefon och jourhavande tekniker, Gine Smerud, svarade direkt. Ett större företag i Oslo har en RAID där data har försvunnit. Det finns hundratals av systemanvändare. Det är brådskande att få tillbaka den data som gått förlorad, systemet är i bruk och ett driftstopp är en kritisk faktor.

Read more


Thursday, April 16, 2015 by Øyvind Nyland

Sjekk ut historien om RAID-teknologien. Vi gir deg en innføring i teknologien og fortsetter neste uke med vår guide - Lev lykkelig med ditt RAID system - Del 1 og 2

Read more


Thursday, April 9, 2015 by Tormod Nymoen

Det er ikke noe nytt at mengden av digital data øker voldsomt, hver eneste dag. Vår egen jobbaktivitet og sosiale medieoppdateringer bidrar mye, men hva vil skje når en mengde digital dingser rundt oss begynner å snakke med andre dingser?

Read more


Tuesday, March 31, 2015 by Tormod Nymoen

I dag är det World Backup Day. Det är en dag som sätter fokus på hur viktigt det är att testa och validera ett företags backup för att minska riskerna att förlora data. Ibas moderbolag, Kroll Ontrack, har gjort en undersökning som visar att ett företag riskerar att förlora data trots att man har en backuplösning.

Read more


Tuesday, March 31, 2015 by Øyvind Nyland

I dag er det World Backup Day. En dag som skal sette fokus på hvor viktig testing og validering av en bedrifts backupløsning er for å unngå tap av data. Nye internasjonale tall fra Kroll Ontrack understreker at det ikke er nok å bare kjøpe seg en backupløsning.

Read more


Thursday, March 26, 2015 by Åke Ljungqvist

Apple Watch och smartklockor är det senaste i "wearable device» -världen där du kan bearbeta stora mängder data, vilket tidigare bara varit möjligt på mobiltelefoner och surfplattor, snabbt och enkelt från din egen handled. Här är fyra saker du bör veta för att skydda dina data.

Read more


Friday, March 20, 2015 by Øyvind Nyland

Ibas og vårt morselskap, Kroll Ontrack, slipper nå en internasjonal undersøkelse der 2000 bedrifter har bidratt. 9 av 10 bedrifter bruker nå SSD for rask aksess av data. 1 av 3 opplever funksjonsfeil.

Read more


Thursday, March 19, 2015 by Åke Ljungqvist

Många känner till Ibas genom några spektakulära dataräddningar. Ett av de mest kända fallen är det så kallade Knutby-fallet där Ibas på kort tid tog fram raderade sms ur en mobiltelefon.

Read more


Friday, March 13, 2015 by Tormod Nymoen

Kl. 19:10 i går kveld ringer vakttelefon til Gine. En større bedrift i Oslo har et RAID hvor data har forsvunnet. Det er flere hundre brukere av systemet. Det haster med å få data tilbake, systemet er i bruk og nedetid er en kritisk faktor.

Read more


Friday, March 13, 2015 by Åke Ljungqvist

Ibas brukar ta temperaturen på hur ny lagringsteknik fungerar bland användarna. Vi listar här 7 nya trender som vi tror folk bör uppmärksamma under 2015. År 2014 knäckte vi Apple recovery koden där särskilda krypteringar i telefonminnet varit problematisk. Vi är övertygade om att dataförluster i mobila plattformar kommer att öka kraftigt under 2015.

Read more


Tuesday, March 10, 2015 by Tormod Nymoen

Smartklokker er siste skrik i en «wearable device»-verden der du kan prosessere mye data, som tidligere bare var tilgjengelig på mobiltelefon og nettbrett, rask og enkelt på ditt eget håndledd. Absolutt hetest er gårsdagens nylansering, Apple Watch.

Read more


Friday, March 6, 2015 by Lars Løfsgaard

400 IT-ledere og teknikere engasjerte seg i Ibas-skolen når den gikk Norge rundt nå i vinter. Vi spurte dem det samme vi alltid gjør foran en gruppe mennesker: Hva er det første som slår deg når dere hører om Ibas?

Read more


Thursday, March 5, 2015 by Øyvind Nyland

Ibas og morselskapet Kroll Ontrack, har løst gåten hvordan man skal redde data fra Software-defined storage, eller programvaredefineret lagringsløsninger, fra alle «leaders» i Gartners Magic Quadrant.

Read more


Tuesday, March 3, 2015 by Tormod Nymoen

Har du noen gang lurt på hvordan jobbhverdagen er for Ibas ekspertene? Geir Bratberg er senior ingeniør og har i 23 år jobbet i vårt Data recovery clean room team. Hans oppgave er å sørge for at mest mulig brukerdata blir lest ut av de ødelagte lagringsenhetene vi mottar.

Read more


Thursday, February 26, 2015 by Tormod Nymoen

Tapte data er et mareritt for alle som blir rammet. Ofte er det meget alvorlig hvis disse dataene er type prosjektdata som vi ofte ser at småbedrifter eller selvstendig næringsdrivende er fullstendig avhengig av. I verste fall kan et slikt havari resultere i store inntektstap og i ytterste konsekvens en konkurs.

Read more


Thursday, February 19, 2015 by Lars Løfsgaard

Read more