Monday, June 22, 2015 by Ruben Angell

Har du nogensinde undret dig over, hvordan det daglige job ser ud for Ibas eksperter?

Read more


Friday, June 19, 2015 by Tormod Nymoen

Ibas-skolen gikk i vinter Norge Rundt og nærmere 400 IT-ledere og teknikere engasjerte seg i temaer rundt HDD vs. SSD og sletting av smarttelefoner. Når vi nå lanserer vår nye Ibas Online håper vi å friste dere med nye spennende webinar temaer.

Read more


Wednesday, June 17, 2015 by Åke Ljungqvist

Datasäkerhet och kryptering är alltid intressant. Det fick tre chefer i ett av våra mest kända konsultföretag erfarenhet av en vacker vårdag.

Read more


Friday, June 12, 2015 by Henrik Andersen

Nye værktøjer giver flere mulighed for at få vigtig data tilbage, der er gået tabt på grund af programfejl eller i forbindelse med en opdatering af iOS. De nye værktøjer øger chancen for at gendanne krypteret data, med 60 procent.

Read more


Friday, June 12, 2015 by Tormod Nymoen

De fleste av oss har godt innøvde surfevaner som vi følger hver eneste dag. Nettet er meget tiltrekkende og med all teknologien vi omgir oss med kan vi publisere og kommunisere nonstop.

Read more


Monday, June 8, 2015 by Tormod Nymoen

I den här videon visar vår engelska kollega, Peter Robinson, hur du tar ut en SSD ur en Macbook Air på ett enkelt och säkert sätt.

Read more


Monday, June 8, 2015 by Tormod Nymoen

Når virksomheter investerer i kompleks lagringsteknologi må også kravene til backuprutiner og informasjonssikkerhet økes tilsvarende. Dette kommer klart frem når Ibas morselskap, Kroll Ontrack, nå deler sine internasjonale erfaringer.

Read more


Monday, June 8, 2015 by Øyvind Nyland

Det er lykkedes Ibas at gendanne data fra flere harddiske fyldt med helium. Firmaets ingeniører har skabt simulerede situationer med datatab ved hjælp af flere heliumfyldte diske for at finde den bedste metode til at gendanne data.

Read more


Friday, June 5, 2015 by Tormod Nymoen

Ibas plejer at teste hvordan ny lagringsteknik fungerer blandt brugerne. Herunder lister vi 7 nye tendenser, som vi tror at man bør være opmærksomme på i 2015.

Read more


Tuesday, June 2, 2015 by Åke Ljungqvist

Geir Bratberg är en de tekniker som arbetet allra längst med dataräddning på Ibas. Hans arbete går ut på att komma åt och koiera ut så mycket rådata som möjligt från de skadade hårddiskarna som kommer till oss.

Read more


Tuesday, June 2, 2015 by Lars Løfsgaard

Forskere fra Universitetet i Cambridge fant nylig ut at Android telefoner ikke sletter alle data i en factory reset. Dette til tross for at brukeren blir advart mot at alle data, inkl. musikk, bilder, app-er og brukerkontoer på eksempelvis Google, faktisk blir slettet.

Read more


Monday, June 1, 2015 by Henrik Andersen

En nylig undersøgelse fra Kroll Ontrack, viser, at 40 procent af organisationer, der lagrer data i et virtuelt miljø har oplevet mindst ét datatab i løbet af de seneste 12 måneder. Undersøgelsen viste også, at kun en tredjedel af virksomhederne var i stand til at rekonstruere de tabte data 100 procent. Der var dermed 67 procent, der ikke fik al data tilbage igen.

Read more


Friday, May 29, 2015 by Henrik Andersen

Read more


Tuesday, May 26, 2015 by Tormod Nymoen

Vår engelske kollega , Peter Robinson, hvor enkelt og sikkert du kan ta ut en SSD fra en Macbook Air.

Read more


Monday, May 25, 2015 by Øyvind Nyland

Bånd er nok ikke favorittemaet, når lagringsnørder mødes, men undersøgelser viser, at de fleste af dem, bruger bånd på den ene eller anden måde.

Read more


Friday, May 22, 2015 by Øyvind Nyland

En Ibas kunde fikk slettet 24 TB etter et diskbytte i et RAID 6 system. En serviceleverandør byttet ut de to defekte harddiskene og når man skulle kjøre re-built av systemet fikk de ikke adgang til dataene.

Read more


Monday, May 18, 2015 by Øyvind Nyland

RAID-tekniken har genomgått en fantastisk utveckling sedan den uppfanns för snart 30 år sedan fram till idag och den fungerar som en utmärkt masslagringslösning för de flesta större företag.

Read more


Friday, May 15, 2015 by Åke Ljungqvist

Över 150 IT-chefer och tekniker anmälde sig till Ibas skolan när vi genomförde den runt om i Sverige. Vi frågade dem samma sak som vi alltid gör framför en grupp av människor: Vad är det första som slår dig när du hör namnet Ibas?

Read more


Monday, May 11, 2015 by Tormod Nymoen

Datasikkerhet og kryptering er alltid interessant. Det fikk 3 ledere i et av våre respektable konsulentselskapeer erfare her en vakker vårdag.

Read more


Monday, May 11, 2015 by Åke Ljungqvist

Har du en hårddisk med ett fel i filsystemet, kontrollera om en recovery software kan rädda dina förlorade data.

Read more