Sådan sletter du data fra din gamle telefon

5. juli 2022 af Ontrack Team

Uanset om du har brug for en opgradering, eller du lige har besluttet, at det er tid til at investere i en ny smartphone, overvejer du sikkert at sælge eller udskifte din gamle for at hjælpe dig med at finansiere dit køb. Hvis din gamle mobil skal have en ny ejer, er der noget, du absolut bør gøre, før du sælger den til højestbydende – fjern dine gamle data fra den.

Vigtigheden af ​​at slette data fra den gamle telefon

Hvor mange personlige oplysninger er der på din smartphone? Uanset hvad du gætter på, vil det højst sandsynligt være en undervurdering. Udover dine personlige billeder og videoer, vil du også have en række apps. Undersøgelser tyder på, at den gennemsnitlige smartphonebruger har mellem 60 og 90 apps på deres enhed, og de fleste af disse apps beder om mindst nogle oplysninger om dig og den enhed, du bruger. Dette kan være dit navn, din fødselsdato, din mors pigenavn eller dit kontonummer! Når du valgte at downloade en app, er du muligvis blevet bedt om at give skaberne af appen visse tilladelser såsom adgang til enhedens mikrofon, kamera eller nøjagtige placering! Mange mennesker overser simpelthen dette element i downloadingen og går videre uden rigtig at vide, hvilke data de giver væk.

Ingen ønsker, at deres private og personlige oplysninger falder i ukendte hænder. Den bedste måde at beskytte dit privatliv på og mindske risikoen for at blive offer for identitetstyveri er at sørge for at fjerne alle data fra din gamle telefon, før du overdrager dem til en ny ejer eller tredjepart.

Her er vores enkle guide til, hvordan du sletter data fra din gamle telefon, før du kasserer eller sælger den.

Trin 1: Husk at fjerne SIM-kortet

Det lyder måske indlysende, men hvis du ikke planlægger at bruge det eksisterende simkort i den nye telefon, kan du glemme at fjerne det fra den gamle. Dit SIM-kort kan indeholde nogle personlige oplysninger - især på ældre enheder - såsom de numre, du har ringet til, og hvem der har ringet til dig, tekstbeskeder, du muligvis har gemt, og din kontaktliste. Hvis du får et nyt SIM-kort, skal du fjerne og ødelægge det gamle ved at skære det i små stykker, før du lægger det i skraldespanden.

Trin 2: Fjern eventuelt ekstern lagring

Mens Apple-telefoner ikke bruger ekstern lagring, gør nogle Android- og andre operativsystemer det. Hvis din telefon i øjeblikket har ekstern lagring, såsom et micro SD-kort, skal dette fjernes, før du videregiver teleofnen. Dette skyldes, at eksterne lagringsenheder kan bruges til at opbevare alle former for personlige data, herunder fotos, musik, spil og dokumenter, som du ikke ønsker at falde i andres hænder.

Du ønsker måske at bruge den eksterne lagring i den nye telefon, hvis den har den mulighed. Alternativt kan du overføre dataene til en stationær eller bærbar computer eller ødelægge dem fuldstændigt. Ved udskiftning af micro SD-kort er det dog vigtigt at "unmount'e" hukommelseskortet korrekt på forhånd. På den måde vil du ikke miste nogen gemte data eller beskadige kortet og forhindre yderligere brug.

Det er muligt at rekonstruere data fra SD-kort og USB-enheder. Sørg for, at det ikke sker med dit kort.

For "unmounting": de nøjagtige trin, dette vil tage, afhænger af din smartphones mærke og model, men involverer normalt at gå ind i indstillinger og derefter lagringsindstillingerne. Dette skulle have en mulighed for den eksterne lagringsenhed, som du derefter kan vælge at "unmounte". Du kan derefter manuelt fjerne den eksterne lagring og genbruge eller ødelægge den.

Til formatering (for at slette data): du kan muligvis gøre dette på din enhed i området med lagringsindstillinger. Alternativt skal du manuelt fjerne enheden og forbinde den til computeren for at fuldføre formateringen, hvilket fjerner data permanent. Ignorer eventuelle "hurtige formateringsmuligheder", da det er muligt at rekonstruere data fra disse.

Trin 3: Slå enhedskryptering til

Igen, dette er ikke noget, der er nødvendigt for Apple-brugere, da krypteringen er indbygget i deres nuværende modeller, men det er næste skridt i at fjerne data, hvis din telefon bruger et andet operativsystem end Apple. Du burde kunne finde denne mulighed i indstillinger på din telefon.

Enhedskryptering krypterer alle data på din enhed, som derefter er beskyttet med en adgangskode, som du kan vælge at indstille, og som vil være sikker, medmindre du deler den.

Trin 4: Nulstil enheden til fabriksindstillingerne

Endelig kan du nulstille telefonen til fabriksindstillingerne. Dette sletter alle data på din enhed, inklusive den nøgle, du indtaster som en del af krypteringsprocessen. Som et resultat kan ingen - ikke engang en datarekonstruktionsspecialist - få adgang til de data, der tidligere var på din telefon.

For Apple-brugere kan det være en god idé at slette din iPhone, hvilket du kan gøre i dine indstillinger , og som sletter alt indhold og indstillinger fra din iPhone. Hvis du udskifter din gamle iPhone med en ny, vil du måske først foretage en dataoverførsel . Dette giver dig mulighed for at flytte alt automatisk, før du udfører, hvad der faktisk er en nulstilling på din Apple-enhed, og kan spare dig for timevis af manuelt at downloade de almindelige apps, kontakter og mere.

At have data gemt på din gamle enhed kan udsætte dig for sikkerheds- og privatlivsrisici. Sørg for, at du er fuldstændig beskyttet, før du siger farvel til din gamle telefon med disse enkle trin til, hvordan du sletter dine data for altid.

Ibas Ontrack tilbyder løsninger for sletning af data til virksomheder, en garanteret måde at sikre, at dine data er slettet. Se vores tjenester i dag.